2012. július 29., vasárnap

Csúszkálás a Pyramids-ban

forrás: Google


Ez a The Pyramids Centre nevű hely Portsmouth legnagyobb szórakoztató központja. Van itt fedett vízipark, konditerem, játszóház és még sok minden más. Mi az előbbit látogattuk meg tegnap. Jó kis hely volt, eleinte nem voltak sokan, később sem volt veszélyes a tömeg. Két nagyobb csúszda volt és egy közepesnek mondható, de egyik sem veszi fel a versenyt a budapesti Aquaworld méreteivel. Volt hullám medence is, és több kisebb nagyobb, de inkább gyerek méretű medencék. A legmélyebb sem volt több 1,8 m-nél, a vízhőfok kellemesen langyos. Áztunk is vagy 4 órán át folyamatosan. A gyerekek nagyon élvezték a fürdőzést, Ádika is sokat csúszott, mi a Benivel természetesen a nagy csúszdákat teszteltük. Sokat ugráltak a fiúk és Beni sokat úszott. Lassan a mély vízben is el lesz, mert többször beúszott egyedül, de sokáig nem tud még fent maradni.
Bent nem engedtek fotózni, de mielőtt rám szóltak, csináltam két képet.



Ezt pedig a Google-on találtam.


Nem tudom miért de engedték a vízbe ugrálást, pedig ki volt téve a tábla, hogy tilos. A Benire egyszer rászóltak, hogy ne hasast ugorjon, hanem talpast. Minden medence körül volt legalább két-három életmentő, akik minden mozdulatunkat figyelték, szinte már kínosan. Azt viszont megengedték, hogy mindenféle labdákat és matracokat a vízbe vigyenek az emberek. 
Egy bizonyos ponttól csak mezítláb lehetett közlekedni a fürdőben, nem is voltak papucsok a medencék körül. A csúszdáknál láttam azt a gyakori problémát, hogy az illesztéseknél csöpög a víz és a tartószerkezetre is ráfért volna már egy festés, de hát nagy az igénybevétel, óriási a páratartalom. Sajnos amit az IKEA-ban és néhány Mekiben tapasztaltam itt is fennált. A medencék melletti kis fallal elkerített részeken helyezték el a székeket és az asztalokat. A takarítás hiánya viszont szembeötlő volt. A földön krumpli darabok, az asztalon sok minden más, és látszott, hogy régen törölték le. Egyszer láttam egy törölgető embert a spricnijével, de az asztalokig nem jutott el. Ezt leszámítva a medencék környéke, és az öltözők tiszták voltak.
Mindenesetre jó volt megint csúszkálni néhányszor, a víz jó volt és csak a hullám medencében volt néha tülekedés, de nem akkora, mint a hajdúszoboszlói strand medencéjében, ahol egy gombostűt sem lehet leejteni.
Később kajáltunk még egy jót a parton, néztük a nagy hajókat és a légpárnást, ahogy kifut. Estefelé már 20 fok alá esett a hőmérséklet és fújt a szél is, kifejezetten hideg volt pólóban lenni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése