2012. július 12., csütörtök

Paultons Park


A múlt vasárnap volt szerencsénk ide látogatni. Az időjárás nagyon érdekes volt szinte 10 percenként megváltozott. Az egyik pillanatban szakadó eső, a következőben napsütés és meleg. Volt, hogy hirtelen nem tudtam kabát kéne vagy póló. A park nagyon szuper volt. Mi a Benivel majdnem minden nagy ride-ot kipróbáltunk. A hullámvasút és az ide-oda csúszkáló tányért is, az utóbbi volt a kedvencem. Nagyon jó érzés volt rajta ülni, nem rángatott, csak nagy sebességgel siklott és forgott, mint ha repülnék.


Itt is volt a szokásos fatörzsben ülős vizes csúszdában lecsúszós móka, de legalább a végén aki vizes lett külön fizettségért megszáríthatta magát ebben a turbó szárítóban.


Több kisebb-nagyobb hullámvasúton is ültünk, ezek legfeljebb két kört mentek. Nem kellett sehol sem sokat várni, szinte azonnal sorra kerültünk. Csúszdázdunk is többször, az egyiken szárazon egy lábtörlő szerű anyagon kellett csúszni, a másik egy vizes csúszda volt gumicsónakkal. A beszállás és az elindulás itt nagyon könnyű volt, mert egy szerkezet visszatartotta a csónakot a véletlen lecsúszástól, viszont induláskor megdöntötte így könnyen csusszant le.  

A park közepén dínóvilágot is berendeztek, így egy kis erdőben sétálva, dínó hangokra fedezhettük fel az őslények világát.


A legtöbb attrakció a parkba való belépés után ingyenes volt, de láttunk fizetős játékokat, pl. a gokart, távirányítós kisautók. Természetesen kipróbáltuk a hajóhintát és a kalózhajót is a Benikével, egyiken sem mondta, hogy hányingere lenne, nagyon jól bírta.




Én is felültem néhány kisebb gyerekeknek szóló játékra az Ádikával, de ezt az élményt legtöbbször a Krisztinek hagytam. Ebből is volt rengeteg, körbe-körbe kishajó, ami még hullámzott is, hattyús csónak csobbanóval és igloval, kisautó, kisvonat, minden amit csak el lehet képzelni. Minden időt kihasználtunk, így amíg Ádika kapott egy új gumicsizmát, mi a Benivel vonatoztunk a park körül.


A szabadesős mutatványra nem jutottunk fel, mert a végére hagytuk és már nem volt rá idő.


A gyerekek legnagyobb kedvence a Peppa Pig World volt, ez a parkon belül lévő nem is olyan kicsi vidámpark. Itt minden arról a malackáról szól, sokféle járgánnyal mentünk, repültünk, forogtunk, autóztunk.






Minden olyan színes volt, tökéletes, mint a mesében. Az esőzés után még le is törölték az ülőkéket. Igazi mesevilág volt ez, mit ha előző nap épült volna, annyira jól néztek ki a játékok.


Itt sem kellett sokat várni, hogy felüljünk valamire. Talán csak ott, ahol a legkisebbek mehettek, vagy az egész család autózhatott. Én meg sajnáltam rá az időt és mentem volna röpködni, hullámvasutazni, de ugye nem rólam szólt ez a nap:)
Traktorozás közben a bringa kerék újrahasznosítását láthattuk egy kertben.



A park minden szeglete gondosan karbantartott és újszerű volt. A növényzet mesébe illő, az étterem külső leülős részénél gondoltak az esőre, így fedett rész is volt.




Több vizes-és száraz játszótér is volt, de azokat nem próbáltuk ki, mert az sok helyen van, és nem akartuk azzal húzni az időt.

Nagy rohanással be lehet járni a parkot egy nap alatt, a legjobb játékokat kipróbáltuk, sokszor leesett az állunk az élménytől. Szerencsénk volt az idővel, mert sütött a nap, csak rövid ideig esett az eső, viszont ez elég volt ahhoz, hogy ne jöjjenek el olyan sokan, hogy tömeg legyen.
Készítettem egy kis filmet, a "fedélzetről" is lehet benne látni részleteket.



Amikor ilyen helyen vagyok, mindig eszembe jut a következő vicc:

Egy össze vissza vert ember támolyog az utcán. Odamegy hozzá valaki és elcsodálkozik. Magával meg mi történt? Nekem jött egy hattyú. Hattyú? Aztán meg elcsapott egy ufó. Ufó? Ezután átment rajtam egy ló. Ló?  Aztán mi történt? Kikapcsolták a körhintát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése