2012. április 17., kedd

Komppal Doverbe

Komphajó Dunkerque és Dover között

Nem sokkal hat óra előtt érkeztünk meg Ostendéből a franciaországi Dunkerquebe, innen indult a komp Doverbe. Jó kacskaringós úton jutottunk el a hajóig. Ide is elővételben vettem a jegyet, külön sáv volt fenntartva azoknak akik előre váltott jeggyel érkeztek és külön sáv a többieknek. Itt is nagyon gyorsan zajlott minden, akár csak az Eurotunnelnél. Máris az útlevél ellenőrzésnél jártunk, majd pár perccel később a hajó belsejében. Pontban este hatkor bezárult a komp hátsó ajtaja és elindultunk. Leparkolás után mindenki felment a felső szintekre, ahol szórakozási és pihenési lehetőségek várták az utazókat. Két szinten lehetett tartózkodni. Volt itt több bár, étterem, játékterem, kéken világító mosdók. 



A kamionosoknak külön szeparált részt alakítottak ki, ahova más utas nem mehetett be, ki tudja még milyen egyéb szolgáltatásokat nyújtottak még.


A gyerekek nagyon jól szórakoztak a két órás hajóúton. Először a játszóházban tombolták ki magukat, később mesét néztek egy sarokban. Több tévén pedig a BBC adását lehetett figyelni. Még egy üzlet is volt a hajón, ahol néhány dolgot olcsóbban lehetett beszerezni. Sokat mászkáltunk a hajón, bámészkodtunk a hatalmas ablakokon át. 


Amíg a tengeren voltunk egyáltalán nem lehetett lemenni a kocsihoz a lépcsőházak zárva voltak és a liftek sem indultak lefelé.


Gyorsan elrepült ez a két óra, hamar feltűntek a doveri fehér sziklák, igaz csak körvonalakban, a rossz látási viszonyok miatt. A komp elhagyása is gyorsan zajlott, főleg azért, mert még félig sem volt megtöltve járművekkel. Ezután már csak azt a 230 km-t kellett legyűrnünk a lakásig, amit 22.30-ra teljesítettünk.
További képek a hajóról balra fent a képarchívumban.

2 megjegyzés:

  1. A kamionosoknal nincs gyerek, tehat van nyugi es leginkabb esznek meg alszanak. Egyszer egy olyan kesoi (korai?) kompra vettek fel minket konyoruletbol, h csak kamionok voltak rajta es mi is a kamionosrestibe mentunk, minden mas zarva volt. Eletem egyetlen hajnali haromkor elfogyasztott fullingliset ettem ott (mast nem is foztek, annyi volt a variacio, h ki mennyi szalonnat v kolbaszt kert) es miattunk kinyitottak a kasszat, a kamionosjegyhez ui jart a kaja ingyen. Remek puha fotelben szundikaltuk at a maradek idot. Egyeb szolgaltatas nem volt, meg a lampakat is lekapcsoltak. :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszi az infót, most már van sejtésem, hogy milyen is ez a kamionos pihenő :) üdv.

    VálaszTörlés