2012. július 28., szombat

Nyár, lovak, beach

Kicsit késve, de megérkezett ide is a nyár. A hetek óta tartó esőt meleg napsütés váltotta. Ezért már múlt vasárnap eljött a strandidő. Mivel itt kültéri medencés helyek nem nagyon vannak, irány a tenger. Kalandos utunk volt a beachig. Utunk során átmentünk a New Foresten, ahol a rezervátumszerű elkerített helyeken megint lovakkal találkoztunk. Már máskor is jártunk erre, de akkor nem az út közepén kószáltak és nem kellett megállni, vagy óvatosan kikerülni őket.



Ezeken az elkerített területeken rengeteg vadló él, szabadon mehetnek, amerre akarnak. 40 m/h sebességgel leget hajtani ezeken az utakon, amerre az állatok vannak. Mindenki vigyáz rájuk és nem kezd el tülkölni, ha éppen az út közepén nézelődnek. Később még egy tehéncsordával is találkoztunk, ezek pont az út közepén végezték a dolgukat, nem zavartatták magukat, ez az alábbi filmen látható. 


Ezután még hasonló utakon autóztunk, mint az alábbi.


Végül megérkeztünk a partra, Highcliffe-re. Nagyon meleg volt, nekünk már a 25 fok is forróságnak tűnik, úgy hozzászoktunk az itteni klímához. Leparkoltunk, majd meredek utakon leereszkedtünk a strandra, ahol már sokan voltak. 



Szerencsére kutyát nem lehetett bevinni erre a partszakaszra, így nyugodtan elvoltunk. Sokan cipeltek le mindenféle sütögető eszközt is. Ez a part nem annyira kavicsos, közvetlenül a víz mellett van némi homok, várépítéshez. Oly ügyesen indultunk el strandolni, hogy csak a fürdőruhánkat hagytuk otthon. Így csak a Bence  lubickolt a tengerben alsónadrágban, szerinte nem volt hideg.


Sétálgattunk a vízben, piknikeztünk és kentük magunkat 50 faktorral. Egyszer csak nagy robajt hallottunk. A part mentén, egy alacsonyan repülő vadászgép volt, mit ha bemutatót akarna tartani. Óriási hangja volt, amit a gép mögött lehetett hallani. Sokáig kőrözött a tenger és a part fölött.
Sokáig maradtunk, szinte este volt már, mire visszaindultunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése