2012. július 22., vasárnap

Vakációóóóóó

Benike csütörtökön befejezte első iskolai évét. A bizonyítványról már beszámoltunk. Itt nincs évzáró és évnyitó ünnepély sem. Nincs dobpergésre bevonuló osztály, nem játsszák el a himnuszt sem. Viszont egész évben minden pénteken van egy assemblynek nevezett összejövetel a tornateremben, ahol mindenki előtt megdícsérik és jutalmazzák a hét tanulóit, Benike is volt párszor. Ezen kívül többször van iskolai nyílt nap, a szülők bemehetnek megnézni, hogyan folyik az oktatás. Sok rendezvény van, de olyan, hogy az egész iskola összejöjjön az udvaron, olyan nincs, max. ebédidőben találkozhatnak a gyerekek a többi osztállyal. Egyébként a tanárok nagyon odafigyelnek arra, hogy a gyerekek a tanulás mellett jól is érezzék magukat az iskolában, az egyik ilyen a folyamatos megjutalmazás. Sokmindenért osztogatnak jutalom matricákat, néha már egy kicsit soknak is tűnik, de a gyerekek örülnek az ilyen apró, de figyelmes dolgoknak. Büszkén számolgatja mindenki az összegyűjtött matricákat. A Beni teljesen kétségbe esett, ha véletlenül egy elveszett. 
Már megkaptuk a következő évi tantervet, nagyon érdekes év lesz csupa izgalmas kirándulással, felfedezéssel és hasznos tanulnivalóval. Majd erről is írunk legközelebb.
Az utolsó napon és persze már az utolsó héten nem volt sok tanulnivaló, inkább a játék kapott főszerepet. Bronz, ezüst és arany érmeket kellett kivágni papírból és ezeket a gyerekek egymásnak adták szimpátia alapon. Beni is büszkén mesélte, hogy kinek adott és kitől kapott. A lányok odabújtak a tanítónénihez és mondták neki, hogy őt szeretik a legjobban az egész iskolában, gondolom ettől teljesen elolvadt.
Ebben az infant school-nak nevezett iskolában összesen három osztály van. A year R az előkészítő osztály, ide járnak a gyerekek 4 éves kortól. Ezután következik az első, majd a második osztály. Minden osztályból 3 teremnyi gyerek van, így jön össze a 9 terem. Ha ezt a sulit kijárták a gyerekek, mennek a normál általános iskolába. De van aki egyből ott kezdi az előkészítőt is, attól függ melyik van közelebb a lakóhelyéhez. Szóval a Beni 2. osztályba megy, ilyenkor összekeverik az osztályokat, tehát nem pont ugyanazokkal fog járni másodikba. Ez amolyan edzés lehet nekik, hogy könnyebben viseljék majd a váltásokat. Új osztálytársak és új tanár vár rájuk. Szerencsére a Benit olyan jól osztották be, hogy azok a gyerekek, akik eddig valamiért macerálták, mind más osztályba kerületek, viszont a legjobb barátai ott lesznek vele. Még erre is odafigyeltek a szétválogatáskor. Az új tanítónénije pedig az igazgatóhelyettes lesz, állítólag őt is nagyon szeretik a gyerekek. 
Az utolsó előtti iskolai napon (miért pont akkor) kitalálták, hogy már szülők nem mehetnek be az osztályba reggel, hogy segítsenek a gyereknek levenni a kabátját és elhelyezni az uzsonnás táskáját. Mostantól tanuljanak önállóságot ezen a téren is. Szerintem hamarabb is elkezdhették volna főleg azért, mert másodikban már egyáltalán nem mehetnek be a szülők. Na mindegy, így sikerült, úgy is nagyok már a gyerekek, nem lesz gond. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése