2012. június 2., szombat

Union Jack

Nem is olyan egyszerű megrajzolni, ha az arányokra is figyelni kell




















A Királynő uralkodásának 60. évfordulója alkalmából a boltokat elárasztották a brit zászlók és az azokkal díszített csecsebecsék. Lehet kapni mindenféle elképzelhető ajándéktárgyat, képkeretet, bögrét, arcfestéket, cilindert, pólót, papucsot, párnát... ma még egy autó visszapillantójára húzott zászló mintás huzatot is láttam.


Az üzleteket is rendesen kidekorálták zászlókkal. A kávézókat, fodrász üzletet, patikát, mindent. Az iskolai osztályteremben is keresztbe-kasul lógnak a kifeszített zsinórokon a zászlók. Nekem nagyon tetszenek ezek a színek, ma (csütörtökön) például a gyerekek nem a megszokott egyenruhában mentek iskolába, hanem piros-fehér-kék öltözetet kellett ölteniük. Jól nézett ki a suli a sok színes ruhába öltözött gyerekkel.
Érdekes, hogy otthon mostanában milyen divatos a magyarkodás, de mégsem húz magára senki magyar zászlót és a boltokban is csak elvétve találni ilyesmit. Márciusban is max. kokárdát árulnak pár helyen, pedig a piros-fehér-zöld színekből is ki lehetne hozni sok mindent. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése