2012. június 20., szerda

Buckler's Hard a 18. századból



Jól indult ez a hétvégi nap, de aztán hideg széllel és esővel végződött. Egy kellemes helyen jártunk a New Forestben lévő Buckler's Hard történelmi hajós faluban, amely a Bealieu folyó kanyarulatában fekszik. A belépődíj ellenértékeként megnézhettünk egy érdekes hajóépítésről szóló múzeumot, korabeli falusi lakásokat bábukkal és bútorokkal berendezve, egy kis kápolnát és sétálhattunk a folyóparti házak között a kikötőben. A fiúk hemperegtek egyet a friss fűben, mi pedig kávézgattunk és élveztük a kilátást a teraszról.






A parton egy újabb James Bond relikvia fogadott, a Quantum of solace című filmből egy igencsak szakadt csónak, melyet persze nem a főhős vezetett.

Ráadásként egy kisebb autó-és motorkiállítás is volt a falusi házak között. Főleg angol, de amerikai típusok is felvonultak.


Néhány érdekes gép elvonulását videóra is vettem. Elsőként egy Triumph és egy krómozott tankos Yamaha motor, majd egy Honda Goldwing haladt el. Az utóbbi egy régi legendás, hatalmas túramotor 1800 köbcentivel és minden kényelmi extrával, amit csak el lehet képzelni egy motoron. Rendesen ki is világították, mint egy cirkuszi lovat. Ezek után következett egy háromkerekű, hátul kamionnyi kerekekkel, elön nem lehet túl kényelmes, inkább csak felvágásra jó. Utóljára mentek el a Volkswagen Camperek szépen felújított változatai.



További képek a helyszínről itt találhatók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése