2012. június 6., szerda

Hajókáztunk

Independence of the Seas

Sajnos még nem erre szálltunk fel. Szombaton az időjárás szempontjából is jól indult a nap, ezért hajókázni mentünk a közeli Southamptonba. Itt meg is néztem, hogy három nagy hajó is tartózkodik a kikötőben, szeretem ezeket a nagy teknőket, ezért előtte ezeket is megnéztük. Az Independence of the Seas-ról már készítettem korábban képeket, de most sikerült közelebbről, egy másik szögből is lekapni. Ezután indultunk a hajóállomásra, ahonnan egy kishajó vitt egy szemközti faluba, Hythe-re. Az indulás után még a víz felől is megcsodáltuk a monstrumokat.



Amikor Hythe-re értünk, egy hosszú, 600 m-es stég végénél kötött ki a hajó, mert az apály miatt nagyon visszahúzódik a víz és csak így tudták megoldani, hogy kikössön a hajó. Aki nem szeret ennyit gyalogolni, azökat vonat vitte ki a stégen keresztül a partra. Mi persze inkább gyalog élveztük a kilátást.



A nem túl szép apály látványa fogadott minket érkezéskor. Később aztán kifutott mindhárom nagy hajó.

Kisvonat a stégen, a háttérben kifut az Azura

Továbbindulva egy kis belvárosi utcát találtuk, ahol egy órás totyogással be is jártuk a környéket.



Egy alkalomhoz és ünnephez öltözött, tetőtől talpig brit úriemberrel is találkoztunk, még a napszemüvege is zászló mintás volt.


Mentünk még egy kört a kikötő felé a másik irányba is. Egy érdekes zsilipet találtunk, amivel a kikötő magas vízszintjét választották el a tenger apályától. Láthattuk is éppen a folyamatot, amint két hajó "beúszik" a zsilipbe, majd átemeli azokat a kikötőbe. Az alábbi videón megtekinthető a zsilipelés.




A kirándulás további képei itt tekinthetők meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése