2012. április 17., kedd

Gent remek hely


Brüsszelből 50 km hosszú úton jutottunk el Gentbe, dél körül már itt is voltunk. Leginkább Brugge-hez hasonlítható a város, több csatorna szeli át, amitől hasonlóan festői. Itt is lehet hajókázni, lovaskocsizni. A belvárosba koncentrálódik a nevezetességek többsége, az egyik téren annyi tornyos ház volt, hogy ennyit ilyen "kis" helyen még nem láttunk. Eközben viszont az utcák nagyok és szellősek. Autóforgalom a centrumban nem nagyon van, viszont annál több villamos, troli és busz közlekedik sűrűn követve egymást. A rengeteg szendvics bárból mi is kipróbáltunk egyet és itt szereztük be az utolsó csoki adagunkat, mielőtt vissza indultunk volna.
Itt is tudnak élni néhányan, hajókázás közben még pezsgőztek is.


Ha tudtuk volna, hogy ez ilyen jó hely, biztos egy egész napot szántunk volna a városra, bár a legfontosabbakat így is sikerült megnéznünk 3-4 óra alatt. De Brugge-hez hasonlóan itt is érdemes eltévedni és újabb mellékutcákat felfedezni, ahol nincs jelen a turisták tömege. Tehát nem bántuk meg, hogy inkább ide jöttünk hazafelé menet és nem maradtunk Brüsszelben. 
Négy óra előtt tovább indultunk, útközben a kocsiból még megnéztük Ostende tengerparti városát, ami csak egy kis kitérőt jelentett. Itt is van egy nagy komp kikötő, ide is érkeznek hajók Angliából, csak jóval tovább tart az út.
Ezzel befejeződött szerdától vasárnapig tartó kis belga körútunk és a kompállomás felé, a franciaországi Dunkerque-be indultunk.
További rengeteg fotó fent balra a képgalériában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése