2012. március 25., vasárnap

Napfény és Ferrarik

Már napok óta nagyon jó idő van, nem 15 fok, mint az előrejelzésekben, hanem 20-22, sehol egy felhő az égen, ilyenkor még napozni is lehet. Így hát a napfény mellé még tengeri levegőre is vágytunk, ami elég sokszor előfordul. Már többször jártunk ezen a Milford on Sea nevű parton, mert közel van, van jó kajálda, játszótér és remek tengeri levegő. A hely érdekessége, hogy a part menti töltés másik oldalán egy kis tó van, rengeteg madárral és part menti weekend házakkal, hidakkal.


El is hoztuk a piknik felszerelésünket, kinyitható széket, némi elemózsiával és termosszal. Van aki fürdőruhában napozott, nekem ez volt az első rövidnadrágos napom idén, cseppet sem fáztam, jókat napoztunk mi is és kavicsoztunk, megmásztuk az óriás köveket a parton.


A part egy hosszú földnyelvvel folytatódik, aminek a végén a Hurst kastély található, ezt akartuk megnézni, de nem jött össze, mert 2,5 km gyaloglás kellett volna hozzá, hogy elérjük. Ezzel még nem lett volna baj, de a babakocsit egyáltalán nem tudtam tolni a "kavics ágyban" ami a kastélyig vezetett.

Út a Hurst kastélyig

A víz felől, a másik oldalról is meg lehetett volna közelíteni, de már nem volt idő kocsival kerülni egy nagyot és hajókázni. Itt látszik az út, ami olyan mint egy töltés a két hely között.


Később hazafelé autózva megálltunk a Lyndhurst nevű városkában, ami nem volt egy nagy település, inkább falu. Viszont van Ferrari és Maserati szalonja, ahol bizony 60 milliós /Ft/  kocsikat is láttunk. Ennyi félét még a múzeumben sem láttam, főleg nem vadi újakat. 

Ezek itt Maseratik
Ferrari 57.400.000 Ft-ért
Maserati, 21.000.000 Ft-tól elérhető
Miután leesett az állunk még sétáltunk egyet a főutcán a naplementében. A városka szélén egy érdekes helyet találtunk egy nagy domb tetején egy fával. Voltak itt szabadon kószáló szamarak, valamiféle pálya, ahol talán lovas bemutatókat is tartottak. Láttunk leégett növényeket is errefelé, nem tudom, hogy az is esetleg valami bemutató része lehetett, vagy véletlenül égtek-e le, de érdekes volt. Persze ezek a helyek gondosan elkerítve és kitáblázva. 
Ez a Lyndhurst nevű városka a New Forest erdőség szívében található és rengeteg kirándulóhely, felfedezni való rész van benne, még a tengerpart sincs messze.
További képek a galériában.

2 megjegyzés:

  1. Ez jó kis kirándulás volt. Köszönöm hogy megmutattad! Egy újabb lehetséges uticélt adtál a "látni kell" listámra. :-))

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszett. Annyi jó hely van itt, hogy nem győzzük bejárni :-)

    VálaszTörlés