2012. január 23., hétfő

Arundel, Littlehampton, Chichester, Eastleigh, jó kör volt

Littlehampton, látkép a tengerrel szemben







Szombaton egy kedves magyar családdal kirándulni indultunk kelet felé, az Arundel kastélyhoz. Sajnos csak kívülről tudtuk körbejárni, de tavasszal majd visszatérünk és megnézzük a kertjét is. Akkor talán szebb is lesz, ha zöldbe borulnak a környék fái. Nem maradt más, mint a gyengécske szombati piac és a kis belváros megtekintése. Nemsokára tovább indultunk Littlehampton felé, egy tengerparti kisvárosba. A parton álltunk le a gép erejű járművekkel, játszótereztünk és sétáltunk a hatalmas szélben. 








Még ha ilyen erős is a fuvallat, akkor is szeretünk a tengerhez menni és nézni a hullámzást. Itt éppen apály volt, így beljebb is sétáltunk a víz felé. Néhány fotó erejéig még megálltunk a kikötő környékén is, ahol egy Balaton nevű éttermet is találtunk. Nem volt túl igényes hely és egy szál vendég sem volt, ahogy a Hofi mondaná, a terítő csupa mocsok volt és kockás. A személyzet nem beszélt magyarul, valami korábbi magyar tulaj nevezhette el így a helyet, aki aztán kiszállt a bizszinszből. Beni a maradék szendvicsét felajánlotta a helyi sirályoknak és hattyúknak a kis parti mesterséges tónál. Annak érdekében, hogy minél több helyet lássunk, folytattuk loholásunkat Chichesterbe. Még jó, hogy volt nálunk GPS és betápláltam koordináta szerint a belvárosi parkolót, mert enélkül biztos nem találtunk volna oda.  Jót sétáltunk a hangulatos belvárosi főutcán és megnéztük a katedrálist. Kis idő múlva már hazafelé vettük az irányt és mivel minden élelmiszer készletünk elfogyott, beszaladtunk egy hárombetűs csirkespecialistához. 
Remek nap volt, pedig esővel indult, de aztán később kisütött a nap is, nagyon jól éreztük magunkat, remélem a többiek is.  A kirándulás többi fotója feltöltve a képek közé. 
Öt órára már vissza is értünk, mert szülinapi bulira voltunk hivatalosak. Beni és Ádi is jót táncikáltak, szaladgáltak egy nagy tornateremben, ahol több külön-külön rendezett szülinapi zsúr résztvevőit összeengedték. Később aztán mindenki elszivárgott a külön termekbe, ahol felköszöntötték az ünnepeltet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése