2012. január 16., hétfő

Ádi 2 éves

Kicsit megkésve, de hétvégén megünnepeltük Ádika 2 éves születésnapját. Hihetetlen, hogy már ennyi idős. Tisztán emlékszem arra a január 12-re amikor elindultunk a kórházba és amikor végre a karomban tarthattam ŐT. Ezt a kis csodálatos emberkét, aki napról napra egyre többet ügyesedik, okosodik. Már nagyon szépen beszél, 2-3 szavas mondatokat használ és mindent ismétel amit tőlünk hall. Bence után szívesen mondja az angol szavakat is, így már szinte teljesen hibátlanul számol tízig angolul. Sőt ha Beni elkezdi, hogy one, two, three (azaz egy, kettő, három) ő folytatja, hogy four, five, six (tehát négy, öt, hat). Bámulatos gyorsasággal tanul meg mindent. Szeret beszélni és főleg énekelni. Felismerhetően eldalolja a bújj-bújj zöld ág, a csiga-biga gyere ki című dalocskákat és angolul a twinkle twinkle little start-t is. Remélem egyszer sikerül elkapnunk amikor énekel és ígérem feltesszük róla a videót :-) Mozgásban is nagyon ügyes, imád szaladni, focizni, sőt kifejezetten jó a labda érzéke. Múltkor a lakásunkhoz közeli focipálya mellett sétáltunk ahonnan az edzés során véletlenül kirúgták a labdát ami éppen Ádi felé gurult. Neki sem kellett több, azonnal a labda irányába futott és szaladva, a labdát terelgetve visszarúgta azt a focipályára a srácok nagy csodálkozására. Lehet, hogy megvan az új kis Beckham? :-) Majd pár év múlva nézünk neki egy jó kis csapatot! A másik nagy kedvenc a kismotor, azzal képes pár órát is egyhuzamban jönni, imádja. Sajnos nem hoztuk ki ami otthon Bencének volt, de szerencsére kaptunk egyet itteni kedves magyar ismerőseinktől. Azóta visszük mindenhova. Ha mondjuk neki, hogy gyere megyünk sétálni, sorolja a számára fontos dolgokat: moto (motor), bubosisak (bukósisak), cipő, sapsa (sapka), kabát. És már indulhatunk is.
Szeret enni, de főleg a husit, azt bármilyen formában és bármikor. A főzelékek sajnos nem tartoznak a kedvencek közé. Annál inkább szereti, szeretné a csokit amit azért adunk neki, de naponta max. 1-2 kis kockát.
Nagyon kedves, bújós, hagyja magát szeretgetni amit mi bevallom nagyon élvezünk. Bencét is imádja, sokszor csak úgy odamegy hozzá, megsimogatja vagy odabújik.
Szóval ilyen a mi kis 2 évesünk :-) Imádjuk Benivel együtt, még ha a nap végére a fáradságtól kimerülve dőlünk is az ágyba, hogy végre mindkettő alszik :-)))
Kriszti

4 megjegyzés: