2012. május 12., szombat

Marwell állatkert



Mivel egész hétvégére jó időt jósoltak, a már korábban vásárolt jegyünkkel indultunk a Marwell állatkertbe. Állítólag 6 óra is kevés a bejárásához, ami igaznak bizonyult, mert már 5 órakkor kitessékeltek minket, pedig még egy pár helyet meg sem néztünk. 11 óra után érkeztünk a parkba, nem volt tömeg sem, kényelmesen lehetett haladni mindenfelé. Nem csoda, hogy elveszett a sok ember a parkban, mert óriási. Hatalmas területet kaptak az állatok, még amelyiknek komolyabb őrzés kell, mint pl. a vadállatoknak, azoknak is elegendő helyük volt, sehol nem volt zsúfoltság. A legtöbb állatot így is dupla kerítés választotta el a látogatóktól. Több játszótér is volt a parkban, így a gyerekek mindegyiket kipróbálhatták. Színvonalas étterem is várta a látogatókat, melynek teraszáról szuper kilátás tárult elénk egy nagy mezőre.

Az étterem egyik terasza

Szenzációnak számított a kis 3 hónapos zsiráf, csupa lány zsiráffal volt összezárva, apucit biztos csak "kölcsön" kérték. A zsiráfnak a Rubi nevet adták, mert idén 40 éves az állatkert és ez a rubinlakodalomnak felel meg, mint megtudtuk a látogatók között cirkáló élő információs központtól.

Rubi 3 hónaposan

Az én kedvencen az okapi volt. Még sosem láttam ilyen állatot. Állítólag 1901-ig nem is tudtak a létezéséről, mert a kitűnő hallása révén teljesen el tudott bújni a dzsungel mélyén. Ki is volt írva egy táblára, hogy lehetőleg legyünk csendben, amikor látogatjuk, mert a hangos zajokra ideges lehet.

Okapi
Ez az állat rokonságot mutat a zsiráffal, mert a feje hasonlít rá, van benne egy kis zebra, ahogy a hátsója mutatja, meg egy kis ló is. Egyébként a fenekén lévő csíkozás alapján azonosítják be őket, mert az mindegyiken eltérő.
Láttunk még trópusi növényházat krokodillal, afrikai házat, denevéreket, hüllőket, meg hasonló állatokat, amikkel általában egy állatkertben találkozhatunk. A tigrisek szerintem nagyobbak voltak, mint amiket eddig láttam, találkoztunk még hópárduccal is, ami szintén ritka, elefánt viszont nem volt a parkban.
Néhány ól tetején láttunk napelemeket, micsoda modern állattartás. A látogatók további szórakoztatására egy traktor húzta kisvonat is közlekedett, a legutolsó kocsijában babakocsik voltak felhalmozva, hogy ne kelljen otthagyni őrizetlenül. Keskeny nyomtávú kisvasúttal is körbe lehetett járni a parkot. Az egész állatkertet úgy alakították ki, mint ha természetes élőhelyeiken találkozna a látogató az állatokkal, körben és a parkon belül is rengeteg növénnyel és erdős részekkel. A fotósoknak is jó terep volt ez, én még ennyi, majd félméteres objektívvel flangáló fotóst nem láttam. Az egész napos napsütésben nem volt nehéz jó pillanatokat elkapni. Mint például az alábbit is, persze a kerítés miatt nem tökéletes a felvétel.


Egy házikó és egy kastélyka is volt a parkban, végül is nem tudtuk meg, hogy ki használja és mire, de beleillett a tájba.


Remek napot töltöttünk el itt, aki esetleg ide készül, minimum 6 órát szánjon a bolyongásra.
További rengeteg kép balra fent az archívumban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése