2012. május 19., szombat

Erdei túra a New Forestben


A mai nap kiváló alkalom volt arra, hogy a barátokkal egy jó kis erdei túrát tegyünk a New Forest erdő szívében. Több túraútvonal közül azt választottuk, ahol a legtöbb sűrű erdős rész található. Amíg elértük a kiindulási ponton lévő parkolót, rengeteg lovat láttunk az út mentén és a réteken szabadon kószálni. A közelben ezt a kiscsikót örökítettük meg, alig volt nagyobb egy dán dognál.


Többen érkeztek profi lószállító járművekkel egy kis erdei lovaglásra, ennek is nagy kultusza van errefelé. 
Néhány lépés után az erdei piknikezés is jól sikerült egy eldugott kis helyen a fák között. A gyerekek is jól kirohangálták magukat a túra során, de azért eltartott egy ideig a 3 mérföldnyi út megtétele. Rengeteg magas, egyenes fát láttunk, sok helyen beszűrődött a napfény a friss hajtású, világoszöld lombok között. De egészen sűrű, sötét erdő is színesítette a tájat. A túra végére visszaérkeztünk a parkolóba, ahonnan rövid látogatásra indultunk Lymingtonba, egy tengerparti kisvárosba, ahol már jártunk korábban.
Ellenállhatatlan vágyat érezve betértünk sütizni egy helyi teázóba, ahol piskótaszerű tortákat és egy angol különlegességet ettünk, melynek a neve cream tea with tea. 


A cream tea nem egy ital, hanem a sütemény neve. Ez egy scone névre hallgató süti, ami olyan mint egy pogácsa és zsömle keveréke, de mazsola is van benne. Ebből kettőt kaptunk egy tányéron, hozzá sűrű, kenhető tejszín krémet és lekvárt szervíroztak. Ehhez jött még pluszban egy tea, kis tejjel. Valami ilyesmi volt a végeredmény.

Illusztráció
Rövid séta után kiderült, hogy a srácok még teljesen fittek, így egy játszótéri mókával zártuk a napot, ahol még vagy harmincszor lecsúsztak a fiúk egy csúszdán.
Remekül éreztük magunkat a kiránduláson és örültünk a szikrázó napsütésnek, amiben már egy ideje nem nagyon volt részünk.
További képek itt találhatók.

2 megjegyzés: