2012. május 23., szerda

Kánikula angol módra


Tegnap beköszöntött a forróság. Eddig nem volt túl jó idő idén, talán márciusban egy kicsit. Vasárnap még télikabátban fagyoskodtunk, kedden pedig már 25 fok volt. Gondolom ez már nagyon melegnek számít errefelé, mert már 20 fok környékén mindenkiről folyik a víz. Tény, hogy a 20 fokot is melegebbnek érezzük itt, mint otthon, a 25 pedig olyan, mint otthon a 40 fok. Mit érezhetnek azok, akiknek a 8-10 fokban már nincs mit levenni magukról, annyira melegük van. Tegnap az öcsivel a játszótéren töltöttük a délelőttöt. Mire odaértünk, igencsak kimelegedtünk, főleg én. A játszón szinte Spanyolországban éreztem magam, remek napsütés volt és spanyolul beszélő anyuka hallatszott valamerről. Ádika kedvence a csúszda, ezért folyamatosan fel-le rohangált rajta. Közben a többi gyereknek kiabálta, hogy "kapj el, ha tudsz" és "vigyázat", de süket fülekre talált.
Fura itt ez a meleg, eddig állandóan erre vágytunk, most, hogy itt van melegünk van. Úgy látszik kezdjük megszokni az itteni klímát, ami kissé hűvösebb, de ugyanakkor kellemesebb, mint a 30-35 fok. 
Délután bementünk Southamptonba, van ott a város szívében egy hatalmas park játszótérrel, tóval. Sokan piknikeztek, sportoltak. Néhányan sütögettek valamit. Úgy láttam, mint ha egy előkészített pakkot hoztak volna fém tálcával, aminek alágyújtanak és ott sütögetik a húst, jó büdös, valamiféle gyújtós füstjét árasztva. A füvet legalább nem égetik ki vele. 
Itt az a szokás, hogy a fagylaltos "házhoz" jön. Amerre sok ember van megáll a fagyis kocsi. Szerintem ezekben a napokban behozza az eddigi egész éves lemaradását. Érdekes, hogy általában csak vanília van és mindegyik ugyanazt a fatörzsnek kinéző kis vacakot szúrja bele a közepébe.
A jelek szerint megmarad a napsütéses idő hétvégére is, így biztos húzunk a tengerpartra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése