2011. szeptember 26., hétfő

Hétvégi felfedezéseink

A múlt hétvégén is új helyeket fedeztünk fel. Pénteken Romsey-ben jártunk délután, itt már voltunk ugyan, ez a  képtárban látható. Szeretünk mászkálni ebben az ékszerdoboz kisvárosban, minden olyan színes és szépen rendben tartják. Természetesen nem hagyhattuk ki, hogy ne itt vacsorázzunk abban a kis "büfében", ahol semmit nem készítenek el előre, hanem mindent csak rendelésre sütnek ki. Már ettünk itt egy különleges panírozású csirke nuggetts-et, aminek a bundáját sörrel is locsolják, így még ropogósabb lesz. Most is ezt választottuk, remek sült krumplival. A hatalmas pakk tartalmát a közelben lévő templomkertben fogyasztottuk el, mint sokan mások. Azt vettük észre, hogy aki látta a lakmározásunkat, mind ebben a sütödében kötött ki.


Szombaton délután Winchesterbe látogattunk. Mivel még a katedrális környékét nem fedeztük fel, így erre állítottam be a GPS-t. Számunkra eddig ismeretlen utcákra leltünk, ahol egymást érték a kávézók, pizzázók és egyéb nyalánkságok. A katedrális közvetlen környékén, a kis parkban sokan piknikeztek, vagy csak napoztak a felhőtlen napsütésben. Sokat sétáltunk a belváros eldugott részein, de a főutcán is, ahol nem hagyhattunk ki egy jó forró csokit a Starbucksban. 

Mobilos fotó                                                               
Az otthoni házimunkák elvégzése után, vasárnap újra útnak indultunk. Vásárolni akartunk pár dolgot a TESCO Expressben, de most a kíváncsiság kedvéért egy másikba mentünk, mert azon a környéken még nem jártunk. Nem volt messze ~5-6 km lehetett tőlünk. Útközben végre láttunk szép nagy házakat, mert a legtöbb itt weekend ház méretű. Találtunk egy kis erőt is aminek a közepén horgász tó volt. Az erdő körül lakóházak voltak, de a fák annyira sűrűn nőttek, hogy ebből nem sok látszott. A tavacskát is csak véletlenül pillantottuk meg. Rögtön ki is szálltunk és sétáltunk, Beni bringázott egy kört a tó körül. Olyan volt ez, mint ha egy pillanat alatt egy őserdő sűrűjébe csöppentünk volna. Bizony ilyen helyek is vannak a mi kis városunkban.

Sajnos nem volt nálam a fényképező, így ezek netes képek a
 Hiltingbury lakes-ről

1 megjegyzés: