2011. szeptember 5., hétfő

Időjárás

Nagyon érdekes itt az időjárás. Nincs túl meleg, átlagban 18-20 fok van nyáron. Ez lehet kicsit hidegebb is, 16 fok  körül, meg melegebb is, nagyjából 25 fok. Télen viszont nincs annyira hideg. Néha fura az időjárás, mert nem tudom, hogy fázok-e, vagy melegem van, az is lehet, hogy mindkettő.
Napközben általában változékony szokott lenni az idő, akár egész délelőtt szakad az eső, délután viszont verőfényes napsütés van, 21 fokos angol kánikulával. Amikor otthon röpködtek a 42 fokok, örültünk, hogy a kellemes 20 fokban kirándulhatunk. Amikor egyszer rápillantottam a külső hőmérőnkre és 17 fokot mutatott, automatikusan vittem a pulcsit is magammal, ám mire kiértem a szabadba rájöttem, hogy nincs rá szükség, kellemes volt pólóban is az idő. Ha erősen süt a nap és bekúszik néhány felhő a nap elé, jóval hidegebbnek érezzük a levegőt. Olyan is volt már, hogy egyetlen felhő sem volt az égen, de ez teljesen kiszámíthatatlan. Valami ilyesmi:


Egyszer olyan egybefüggő szürkésfehér volt az ég, amilyet még otthon nem láttam, teljesen homogén volt a felhőzettől. Az egyik hétvégére tengerparti kirándulást szerveztünk, de nagyon pocsék idő ígérkezett aznapra. Mire elértük a célunkat úgy 50 km-re odébb, ott már kiváló idő volt. Sajnos a tengerbe csak bokáig merészkedünk, mert olyan 16 fokos lehet, ennek ellenére mindig látunk egy-két úszót. Amióta itt vagyunk nem esett rengeteg eső, sokszor volt jó idő is. De azért általában a felhős ég a jellemző, ha nem is ennyire felhős:


Nekem ez a kedvenc egem:)


Az emberek elég lazán öltözködnek 13 fokban is. A nőkön legtöbbször strandpapucs-szerűség van, amikor mi már a kabáthoz nyúltunk. A babakocsiban ülő gyerekükre sem adnak se zoknit, se cipőt, biztos ez még elég meleg nekik. De most van valami új hülye divat, hogy téli szőrös csizmát hordanak a fiatal lányok még 25 fokban is. Mit fognak ezek fölvenni télen?
A tengerparton sokan ücsörögnek, piknikeznek, ha jó az idő. Mi is voltunk néhányszor napozni, le is égtünk párszor. Egyszer olyan is volt, hogy pulóverben homokoztak a gyerekek a strandon. Tőlünk nem messze van egy medencés játszótér, oda szoktunk menni a Benivel pancsolni. Ha nincs is annyira meleg, de süt a nap, sokan mennek ki lubickolni a közel 19 fokban.


Mivel azért többet esik az eső, mint otthon, kevesebb a por is. Azt vettük észre, hogy szinte nem is kéne port törölni. Bár az utcákon amúgy is vigyáznak a tisztaságra, de gondolom, hogy mégis csak az eső miatt lehet ez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése