2011. október 2., vasárnap

Októberi nyaralás


Bournemouth beach október 1.

Október első napján felkerekedtünk és elmentünk az 55 km-re lévő Bournemouthba. Mivel egész héten szikrázó napsütés volt és hétvégére is 28 fokot jósoltak, a város népszerű tengerpartjára látogattunk. Eddig egyedül itt találtunk finom, arany homokos partot, máshol mindenhol apró kavicsos. Már voltunk itt kétszer, de ilyen jó napos, meleg idő még nem volt. Nem mindennapos látvány errefelé a kék, felhőtlen égbolt. A tengerparton délután szinte összeértek a törölközők, olyan zsúfoltság volt. A vízben is sokan fürödtek, pedig igencsak hideg volt. Spanyol tengerpartokat megszégyenítő tömeg volt. A gyerekek jókat homokoztak, mi meg napfürdőztünk és piknikeztünk. 
Találtam egy még durvább képet a neten, azért ennyien nem voltak szombaton:


A part közelében gyorsasági versenyt szerveztek az életmentőknek, az alábbi videóra kattintava látható.


Délután még sétáltunk egyet a belvárosban, estefelé amikor kezdett lemenni a nap, a levegő is lehűlt. Hazafelé kisebb dugón verekedtük át magunkat. Olyasmi volt, mint vasárnap délután az M7-es.
Bournemouth egy 160 ezres nagyváros, Southampton és Plymouth között, Dorset megyében, Dél-Angliában. Az egész országban ez az egyik legnépszerűbb turista uticél.


A környéken már sokfelé voltunk, Christchurch és Poole is közel vannak ide, ezekről is vannak fotók a képtárban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése