2012. szeptember 30., vasárnap

Születésnap stadion túrával


Szombat délelőttre kaptunk szülinapi meghívást Beni egyik osztálytársától. Izgalmasnak ígérkezett a program, mert a southamptoni 32 ezres foci stadion volt a helyszín. 


Megérkezésünk után egy emeleti helyiségbe invitáltak minket, ahol mindenféle szuper játék várta a gyerekeket. Plyastation és csocsó. 


Ugyanitt szolgálták fel a szomszédos helyiségben a nasit a gyerekeknek. Nem sok idő volt itt játékra, mert egyből érkezett egy focimezes úr, aki a stadion túrát vezette. Először a földszintre mentünk, ahonnan a nézők megközelítik a nézőteret, ez a széksorok alatt volt egy jó tágas helyen. Itt korábban felállítottak egy ugrálóvár elvén működő focikaput, ahol az ünnepelt apukájának védésével kapura lőhettek a gyerekek, akik voltak vagy húszan. 


Néhány lövés után elindultunk a pálya felé. Én még nem láttam ekkora stadiont, pedig ez nem a legnagyobbak közé tartozik. A gyerekek leültek a VIP helyek közelében, közben érdekes információkkal látta el őket a túravezető, többek között azzal, hogy a Beckham is focizott itt.


Ezután elsétáltunk az öltözők felé, a pálya közepénél volt a bejárat. Nagyon kultúrált volt minden, mint ha új lenne, a zuhanyzóba is bekukkantottunk.



Szép folyosókon és öltözőkben nézelődtünk, majd megmutatták azt a helyet, ahol közvetlenül pályára lépés előtt várakoztak a focisták. Itt minden játékosnak saját ülőhelye van, kis tárolórekesszel az ülése fölött, itt tárolják az értékeiket.

,


Itt különféle kis táblákat is találtunk a falakon, ahol a taktikát tudják megbeszélni a játékosokkal. Egy szomszédos helyiségbe kukkantva egy jó kis lelaxálót pillantottunk meg jakuzzival egybekötve. Így már ki lehet bírni.


Ezután hangos ováció mellett kiszaladtak a gyerekek a pályára, mint ha világhírű focisták lennének. Körbejártuk még egyszer a pályát és visszatértünk a játszó helyre. Később jobbnál jobb sütiket kaptak a gyerekek és némi ennivalót (jól is jött ez az ebéd előtti órákban) Felköszöntötték az ünnepeltet, majd minden gyerek kapott egy kis búcsú ajándékot. Ilyenkor ez a szokás, hogy a vendégek is kapnak ajándékokat. De annyi minden volt ebben a zsákban....  Hatalmas, címeres angol zászló szurkoláshoz, arcfestő készlet, színező, cukorka, csoki, lufi, meg még ki tudja mi más. Nagyon jól éreztük magunkat ezen a délelőttön, a házigazdák kedvesek voltak, a program szuper volt. Meg is említettem, hogy nem csak a gyerek élvezte a stadionlátogatást. A végén a szülők kollektíve segítettek a romeltakarításban. 
Kifelé menet megkerültük a stadiont, hogy eljussunk a kocsihoz, lenyűgöző volt az épület mérete.


Egyszer egy igazi focimeccsre is el fogunk ide jönni.
További képek itt.

1 megjegyzés: