2012. szeptember 28., péntek

Itt van az ősz, vetközzünk neki

Idén nyár se nagyon volt, de most itt az ősz. Az angolok szerint ennyi eső régen esett, mint ebben az évben. Azért volt pár nap nyáron, amikor izzadva mentünk a tengerpartra, de nem túl sok. A nagy melegben tanulmányoztam az embereket, hogy mit vesznek föl. Előkerültek a bundás csizmák és hasonlóan meleg holmik. Most viszont itt az ősz, a "nyári" csizmákat felváltották a strandpapucsok. Mikor máskor, ha nem most. Persze azért nem mindenki ilyen elvetemült. Az iskolában láttam egy elég kirívó pofát. Téli sapka volt rajta, szinte az egész arcát betakaró hatalmas fekete napszemüveg, vastag kapucnis pulóver, alul viszont rövidnadrág és lábujj közé vágós gumipapucs, rettentő vagány volt. Gondolom deréktól lefelé nem volt fázós, de a feje annál inkább fázhatott. A legszörnyűbb látvány, amikor anyuka télikabátban tolja a babakocsit, amiben a gyerek pucér lábbal és vékony pólóban ücsörög. Legszívesebben megkérdezném tőle, hogy ő biztosan nem fázik? Na és a gyerek? De erre biztos az a válasz, hogy szoktatni kell a gyereket a hideghez. Anyukát akkor biztos nem szoktatták, ha kabátban van. De elég sokan viszont tényleg nekivetkőznek, simán egy szál pólóban járkálnak a reggeli 8-10 fokban, vagy még hidegebben is. A nagyobb iskolás gyerekeken még télen se nagyon látni kabátot, hordják a zakót vagy a pulóvert és ennyi. Magamon is észrevettem, hogy sikerült kicsit alkalmazkodni az itteni klímához, de azért 8 fokban eszembe se jut pólóban járni. Nem tudom elhinni, hogy nem fáznak benne.
Nyáron láttunk egy nőt, aki már biztos nem tudta, hogy milyen extrém vacakot húzzon magára. A ruhájára már nem emlékszem, mert megakadt a szemem a fején. Fehér csillogós cilinder volt a fején, a cilinderre pedig rá volt húzva koppanásig egy valamilyen színű úszószemüveg, hogy ez mi célt szolgált, azt csak ő tudja. Lehet itt látni mindenféle érdekességet, meg őrültséget.  Az általános "vagány" stílus azért annyira nem dívik itt, mint otthon. Nem hordanak a fiúk felállított galléros rózsaszínű pólót, meg ilyesmit, a fiatalok azért hasonló göncben járnak, csak néhány kirívó esetet látni, de az nagyon extrém.

2 megjegyzés:

  1. :)
    Kedves Gyuri,
    Egy ideje már olvasgatom a blogotokat, csak nem vagyok egy kommentelő-bajnok...
    Éltem én is Angliában, így totál ismerős a szitu: a kezdeti döbbenetet egy idő után felváltja a kíváncsi szemlélődés. Akkor aztán jókat lehet szórakozni, elég csak kiülni pl. egy parkba, vagy bárhova és szemlélődni. Bődületes látvány az angolok öltözködési "kultúrája". :D

    Remek a blogotok, köszönöm, hogy ismeretlenül is beleolvasgathatok a kalandjaitokba!

    Üdv,
    Kata

    VálaszTörlés
  2. Kedves Kata!
    Köszönöm a kedves leveledet, örülök, hogy tetszik a blog.
    Régen én is azt csináltam amit írtál, kiültünk a Váci utcába egy padra a haverommal bringázás után és csak néztük az embereket, nagyon jól szórakoztunk:)
    üdv.
    Gyuri

    VálaszTörlés