2013. július 22., hétfő

Beach, napfény, luxuskéglik

Így néz ki egy 4 millió fontos ház

Mostanában olyan meleg van Angliában, hogy ilyet már 7 éve nem érezhettek az itt lakók. Hetek óta süt a nap, nem is gyengén. Nappal nem volt ritka a 30 fok feletti hőmérséklet. Este is 25 fokban sütkérezhettünk a teraszon még 8 óra után is. Az angolok már 23 fokban megpusztulnak a hőségtől, most aztán a 34-ben végképp elolvadnak. 
A jó időt kihasználva hétvégén az egy órányira lévő Sandbanksba (ez egy kis földnyelv) indultunk napfürdőzés és pancsolás céljából. Egy órát autóztunk, szokás szerint későn indultunk. Így a kiszemelt parkoló több kilóméteres körzetében már egyáltalán nem volt hely 10 órakkor. Megálltunk hát egy távolabbi, de még nem olyan rossz helyen. 4 km gyaloglásra lett volna szükség a tűző napon, de ezt nem vállaltuk. Így a közeli öbölben tanyáztunk le. Itt olyan sekély volt a víz, hogy több 100 méter után is csak maximum térdig ért.


Itt elvoltunk egy darabig, de aztán ezt a kevés vizet is elvitte az apály.



Odébbálltunk hát a nem túl távoli nyílt óceán felé néző partra. 



Jókora hullámok voltak, a víz persze hideg, de ez sokakat nem zavart. Jó széles, aranyhomokos parton futkároztunk. Később visszajött a dagály és az összes homokvárat elmosta a víz.
Estefelé visszasétáltunk a kocsihoz, micsoda házakat láttunk. Állítólag errefelé vannak a legdrágábbak az országban.









További szuperkéglik itt a képgalériában.

2 megjegyzés:

  1. Ez jó lehetett! Egyszer egy homokos tengerpartra már én is nagyon vágynék. De valahogy mindig a kacicsosok jutnak. :-))

    VálaszTörlés
  2. Sajnos ahhoz messzebb kell menned, Bournemouthba, vagy azon is túl.:(

    VálaszTörlés