2011. október 21., péntek

Csak hivatalos ügyet ne intézzünk....



mert az valóságos gyötrelem, küzdelem és soha véget nem érő várakozás. Augusztus végén adtuk be kérelmünket a családi pótlékra és az adókedvezményre amire itt jogosultak vagyunk. Mindkét igényléshez egy kb. 5-6 oldalas formanyomtatványt kellett kitölteni, ebben feltüntetni az összes létező adatunkat. 2 hét elteltével újabb nyomtatványok érkeztek további adatok közlése céljából. Ezeket is visszaküldtük, lassan 6 hete. Gondoltam most már felhívom mindkét hivatalt telefonon, hogy megtudjam mégis mikor számíthatunk valami juttatásra is a sok papírmunka után. Ekkor jött a számomra dühítő és érthetetlen válasz. A családi pótlék esetében azt mondták, ne aggódjak, dolgoznak az ügyön és a hivatalos ügyintézés 26 hétig (nem elírás!) is eltarthat. Mondom az ügyintézőnek, az fél év, mi tart ennyi ideig? Sajnos nem tud többet mondani majd tájékoztatnak. Marha jó, csak nekem nem fél év múlva van szükségem a pénzre hanem most. Sajnálja, nem tud mit tenni. Gondoltam ok, próbálkozzunk a másikkal. Ott egy csiga lassúságú ügyintéző egy körülbelül 25 perces telefonbeszélgetés után kiderítette, hogy megkaptak minden szükséges papírt, de újabb nyomtatványt küldtek számunkra ami a napokban fog megérkezni. Legyek szíves ezt is töltsem ki és küldjem vissza. Nem tud ennél többet mondani. Remek. Még az a szerencse, hogy az adókedvezményeket visszamenőleg is folyósítják, tehát ha itt is 5-6 hónapot váratnak akkor egy nagyobb összeget kell egyszerre kifizetniük. Kolléganőim szerint ne hagyjam őket, hívogassam hetente és mondjam meg, hogy a főnökkel szeretnék beszélni. Hát nem gondoltam volna, hogy a hivatalos ügyek intézése ennyire szánalmas ebben az országban.
Kriszti

4 megjegyzés:

  1. Mi márciusban igényeltük meg a child benefitet. Azóta csak írogatok nekik és írogatok nekik, hogy lécci, na már ... :)

    A tax credit nekünk nem jár, így legalább azzal nem kell küzdenem. :D

    VálaszTörlés
  2. Állítólag a külföldieknek ilyen sokáig tart az ügyintézés, mert le kell kérniük az adatokat Magyarországról. Azóta felhívtuk az otthoni Nemzetközi osztályt is. Ők már szeptemberben visszaküldtek mindent.

    VálaszTörlés
  3. A mi esetünkben a Magyar Államkincstár nagyon gyorsan reagált. Lényegében postafordultával. Ezt azért tudom, mert nekünk is küldött az ÁK egy másolatot a válaszlevelükről.

    De előbb-utóbb csak lesz valami. :)

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés