2012. november 23., péntek

Az erdő fényei

Valamelyik hétvégén ismét a New Forestben, egy Blackwater nevű helyen jártunk. Szeretünk oda menni, remek kirándulóhelyek vannak ott, a szabadon bandukoló lovak pedig külön kuriózumnak számítanak. Mikor egyszer korábban egy kis faluban jártunk errefelé, különös dolgot láttunk. Az autóúton átvezető patakot fedeztünk fel. Először azt hittem árvíz van, de később kiderült, hogy a vadlovak oda járnak inni, így legalább hozzáférnek a vízhez. A faluban egyébként minden kocsibejárónál elhelyezték azt a bizonyos rácsot az útba építve, ami lerázza a kerekekről a nemkívánatos lerakódásokat.

Most azon a részen voltunk, ahol a legnagyobb fák vannak. Már-már a kaliforniai mamutfenyőkre hasonlítanak, persze azoknál azért kisebbek, de állítólag onnan származnak ezek is.
Ez a két fa a legnagyobb, melyet tábla is jelez. Egyenként 105 tonnásak és még mindig nőnek.




Érdekesen nőnek ki az ágak a törzsből, mint ha utólag rakták volna oda azokat.


Sétáltunk egyet a közeli arborétumban is, ahol sokféle fát láttunk egy helyen. Az alábbi fát elneveztem elefánt fának, valamiért az jutott róla eszembe.


Estefelé pedig meglestük az erdőn átszűrődő napot. Olyan volt mint egy színházi reflektor.


Az erdőből kiérve még megálltunk a mezőn, épp akkor ment le a nap, miközben 100 méteres árnyékunkat a földre vetítette. 
Az erdőben láttunk egy nyugdíjas párt, akik iPad-del fényképeztek, óriási volt. Amint végeztek a megörökítéssel, berakták a kütyüt a hálós szatyrukba.



Innen hamar tovább álltunk, mert a vadlovak teljesen elaknásították a területet, ez nagyban megnehezítette a futkározást.
További képek itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése