2012. február 16., csütörtök

Orvosnál


Kénytelenek voltunk bejelentkezni a rendelőbe, mert mindkét gyerek hurutosan köhög. A "körzeti orvos" nincs is messze 10 perc sincs gyalog. Ma reggel kértünk időpontot, amit reggel 8-kor, vagy délután 2-kor lehet, máskor nem, csak ekkor. Volt is hely 10.50-re. Általában ugyanahhoz az orvoshoz szoktunk menni, de most nála nem volt hely, ilyenkor ahhoz osztanak be, akinél van. Egy fiatal doktornő fogadott, az itt szokásos civil ruhában, rózsaszín nike cipőben, nagyon laza volt, a rendelőben halkan szólt az indiai zene. Mondtuk neki, hogy a Benit is vizsgálja meg, ha már itt vagyunk, mert ő is beteg, erre közölte, hogy csak egy gyereket jelentettünk be, a másikat nem tudja megnézni, kérjünk neki másik időpontot. Gondoltam magamban, ez biztos viccel. Nagyon elcsodálkoztunk, én pedig elég csúnyán nézhettem a doktornőre. Miért nem tudja őt is megnézni, ha már itt vagyunk, mit szórakozik, otthon ez soha nem volt probléma. Miután Ádit átnézte a szokásos mellkasi, fül-és torokvizsgálattal, mégis csak megvizsgálta a Benit is. Úgy látszik sikerült megszugerálnom. Mindkettőnek felírta a szükséges gyógyszereket, életkoruknak megfelelően. Ezeket ingyenesen kiváltottuk a szomszédos patikában.

6 megjegyzés:

  1. Ilyen orvost szeretnék én is! :)

    VálaszTörlés
  2. Jó ha bejutunk. Felületesen megnéz. Közli, hogy biztos vírus és hogy meg fogsz gyógyulni. Ha fáj valami, netán lázad van, csillapítsd. És már mehetsz is. :)

    Eszerint nem mindig olvasod a blogom. ;)

    Akkor fogadtak, amikor Szofi már 6 napja lázas volt. És akkor is azt mondta, hogy semmit sem lát. Ha még 2 napig nem megy le a láz, akkor kezdjek neki antibiot adni. Szofi végül 8,5 napig volt lázas. És ahogy elkezdtem adni a gyógyszert, jobban lett. Addigra kissé lefogyott és legyengült.

    Amikor bementem úgy a 3. napon, hogy a gyereknek fájt a háta és mindene és jártányi ereje sem volt, közölték, hogy másnap fussak neki újra, ha sürgős. Különben csak 1 hét múlvára van időpont... Szerintük ezen tünetek nem szorultak gyors ellátásra.

    VálaszTörlés
  3. Dee szoktam:)
    Ezt a bejegyzésedet is olvastam, de akkor ez mindig így megy? Szerencsére mi nem járunk sűrűn dokihoz, eddig aránylag simán is mentek a dolgok. Próbálunk mindig ugyanahhoz az orvoshoz fordulni, ő legalább lelkiismeretes, úgy látszik ezt más is észrevette, azért nem volt hozzá időpont.
    Hallottam már hasonló rémhíreket orvosokról, hogy pl. egy törött kart csak egy kendővel felkötötték, ahol persze hetek alatt sem forrt össze a csont. De nem lehet ilyenkor reklamálni, vagy másik orvoshoz menni? Vagy a kórház ügyeletén jelentkezni? Úgy látszik, hogy hiába vannak itt jól felszerelt rendelők és kórházak, ha az orvosok egy része felületes és nemtörődöm.
    Még az elején, amikor kijöttünk és orvoshoz kellett mennünk, megemlítettük, hogy a gyerek még náthás is. Na ezt mint ha meg se hallotta volna a doktornő, gondolom ezzel egyáltalán nem is foglalkoznak.
    Végső esetben fényképpel ellátott diagnózist írunk az otthoni doktornéninknek, aki mindig segítőkészen válaszol.
    Csak beteg ne legyen itt az ember.

    VálaszTörlés
  4. Jobbulást, gyógyulást nektek! puszi!

    VálaszTörlés