2012. február 13., hétfő

The Great Hall



A vasárnap délutánt Winchester további felfedezésével töltöttük, ez a város megunhatatlan. A régi kastély egy részét néztük meg, pontosabban a Great Hall nevű valóban nagyszerű termet. A 13. században épült csarnok legnagyobb szimbóluma  Arthur király kerekasztala. Ezt a csarnok egyik végében, a falon helyezték el. A híres asztalt  a király és 24 lovagja ülhette körül, volt is számukra elég hely, mert az asztal átmérője 5,5 m, súlya 1220 kg és 121 tölgyfát használtak fel az elkészítéséhez.
Az angol gótikus stílusban épült nagyteremben közgyűléseket, különböző rendezvényeket tartottak és a bíróság is egy ideig itt működött. itt kapott még helyet Viktória királynő bronzszobra, melyet a Hampshire megye állíttatott fel 1887-ben a királynő arany jubileuma alkalmából.
A kerekasztallal szemközti falon egy hatalmas családfa rajzát találjuk az 1200-as évektől egészen az 1800-as évekig, ez beborítja a teljes falat. A teremből nyílik egy ajtó a Queen Elanor's Garden felé, ami sajnos felújítás miatt nem volt látogatható. Az épület előtt korabeli ruhákba öltözött katonák szórakoztatták a turistákat.
Ez a hely azon kevés látványosságok közé tartozik, melynek megtekintéséért nem kérnek belépődíjat, nincs sok ilyen.
A többi kép a képgalériában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése